Wednesday, October 7, 2015

Poveste fără nume, 14 octombrie 2015


Dragi prieteni,
Recent înființata Asociație Culturală Greacă din România NOSTOS vă invită la spectacolul „Poveste fără nume”, organizat în colaborare cu Fundația Culturală Greacă, cu sprijinul Ambasadei Republicii Elene la București și al Camerei de Comerț a Greciei. Spectacolul are ca punct de plecare piesa de teatru omonimă a lui Iakovos Kambanellis, iar muzica îi aparține lui Manos Hatzidakis, căruia îi este dedicat acest prim eveniment al nostru.
Tema piesei este una de actualitate. Textul lui Kambanellis satirizează și persiflează situația jalnică a unui popor care și-a ales conducători nepotriviți, a așteptat ajutor din afară și nu s-a folosit de propriile forțe și de resursele țării sale pentru a-și asigura bunăstarea și libertatea.
La realizarea spectacolului participă cinci dansatori români, care, prin mișcările lor, transmit mesajul piesei lui Kambanellis. De asemenea, din distribuție fac parte zece greci, care alcătuiesc corul și joacă rolurile principale, interpretând totodată cântecele lui Manos Hatzidakis.
Partea narativă este asigurată de Afroditi Ioannidou, care deopotrivă semnează regia spectacolului și adaptarea textului. Mișcarea scenică și coregrafia îi aparțin Amaliei Strinopoulou. Stella Goutsanou s-a îngrijit de conducerea corului și de ilustrația muzicală.
Sperăm ca acesta să fie primul spectacol dintr-un șir de evenimente ce vor urma, reprezentând un imbold pentru mobilizarea și reînsuflețirea prezenței culturale a grecilor din București, precum și o punte de colaborare între români și greci.
Noi, grecii care trăim în afara hotarelor patriei noastre, putem astfel să ne adunăm laolaltă, să ne cântăm cântecele, să reînviem tradițiile și să ne mândrim de calitățile noastre, să învățăm din propriile greșeli și să încercăm, prin toate puterile noastre, să punem pe picioare această țară atât de înzestrată. Totodată, dorim să învățăm cât mai multe de la oamenii țării care ne găzduiește, să ne apropiem de ei, să schimbăm idei și sentimente, să le cunoaștem obiceiurile și să realizăm, în cele din urmă, o osmoză creatoare.
Acesta este și sensul numelui asociației noastre. Așadar, vă invităm să vă alăturați efortului nostru de a crea punți între România și Grecia.
Spectacolul are loc la Arcub (Str. Batiște 14), miercuri, 14 octombrie, ora 20.00.
Va fi disponibil un rezumat în limba română al spectacolului.

Preț bilet: 25 lei
Vă așteptăm!

Amalia Strinopoulou


No comments:

Post a Comment